МЛАДИ У СОНТИ УКЛОНИЛИ ОТПАД СА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ

Izvor: Radio Dunav, 11.Mar.2021, 10:45

МЛАДИ У СОНТИ УКЛОНИЛИ ОТПАД СА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ

Центар за културу и образовање Сонта окупио је сонћанску омладину и организовао акцију чишћења железничке станице у овом месту. У акцији уређења учествовало је десетак активиста, а џакове са прикупљеним отпадом однели су на оближњу депонију.
Није лепо да путник, силазећи >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << са воза у наше село, прво види побацане лименке и безброј марамица и пикаваца. Мислим да смо овом акцијом показали грађанима да промена не треба да се чека, већ се она дешава сада. Деца и млади су овом акцијом показали да су итекако еколошки свесни и да желе да доприносе лепоти нашег села – рекла је координаторка акције Вукана Мацура.
Ово је само једна од акција у низу, а у наредном периоду план је да волонтери посаде и цвеће на железничкој станици. Како најављују, уређење омладинског дома у Сонту следећи је пројекат.
-Драго ми је што се велики број младих одазвао на наш позив за акцију чишћења железничке станице. Примећујем да млади у Сонти препознају колико је важно бринути се о својој околини. Надам се да ћемо ускоро организовати још таквих акција и да ће нам се прикључити још већи број младих – каже Ема Антић из ЦЕКОС-а.
The post МЛАДИ У СОНТИ УКЛОНИЛИ ОТПАД СА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.