Izvor: Radio Dunav, 03.Mar.2021, 16:29

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА ВОЈВОДИНЕ

Радници ЈВП „Воде Војводине“, уз помоћ пчеларских удружења из Kуле и Сивца, посадили су на десној обали Великог Бачког канала у Kули, на деоници од Понтонског моста низводно ка Врбасу 5.000 садница багрема.
Садња багрема планирана је у оквиру редовног годишњег пошумљавања, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << а почетак је велике акције пошумљавања на подручју Војводине у организацији „Вода Војводине“, наводи се у саопштењу тог предузећа.
Тој друштвено одговорној акцији присуствовали су вршилац дужности директора „Вода Војводине“ Срђан Kружевић и председник општине Kула Дамјан Миљанић.
Kружевић је рекао да је садња садница у Kули само почетак јер ће, најавио је, у наредном периоду бити посађено укупно 170.000 садница на 80.000 хектара широм Војводине.
Kако је навео, следи пошумљавање у Црвенки, Врбасу, Сомбору, Новом Саду и осталим насељима уз канал.
„Пошумљавање почињемо од Kуле јер овде имамо највише припремљеног простора за пошумљавање“, рекао је Kружевић и захвалио пчеларима и представницима локалне самоуправе на подршци и разумевању.
Навео је да ово неће бити једина активност у Kули и најавио радове на преводници у Малом Стапару у коју деценијама није улагано.
Kружевић је истакао важност друштвно одговорног деловања предузећа као што су „Воде Војводине“ и изразио наду да ће се у сличне акције у наредном периоду укључити и сами грађани.
„Било би јако добро да видимо децу на терену која саде дрвеће, како бисмо их усмерили ка екологији и очувању животне средине“, истакао је Kружевић, додаје се у саопштењу.
The post ПОЧЕЛА АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА ВОЈВОДИНЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.