ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ХОРА „ЈЕДИНСТВО“ И ГОСТУЈУЋИ ХОР ОДУШЕВИЛИ АПАТИНЦЕ

Izvor: Radio Dunav, 04.Dec.2023, 11:19

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ХОРА „ЈЕДИНСТВО“ И ГОСТУЈУЋИ ХОР ОДУШЕВИЛИ АПАТИНЦЕ

Протеклог викенда у Великој сали апатинског Културног Центра одржан је традиционални Годишњи концерт Градског хора „Јединство“, Апатин.
У препуној Великој сали апатинског Културног центра, осим градског хора који је као и сваке претходне године био сјајан, одличним >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << избором музике и неоспорним музичким умећем, представио се и гостујући хор из Новог Сада „Pop rock hor“.
Новосадски хор овог необичног назива, броји шездесетак чланова, а апатинска публика је имала прилику да чује обраде поп и рок хитова, углавном осамдесетих и деведесетих година 20 века.
Присутни у сали, имали су прилику да чују старе хитове попут песама „С ким чекаш дан“ групе Освајачи, „Након свих ових година“ Бијелог дугмета, „Моје бубе“ Сунцокрет, „Ратне игре“ нишке групе Кербер…
Оно што је невероватно, иначе прилично статична публика у Апатину, овога пута је певала заједно са члановима хора, подржавши их громогласним аплаузом после сваког извођења.
Председница Градског хора „Јединство“ Ксенија Чанковић за Дунав радио је поводом овог традиционалног догађаја где су са гостујућим хором, чланови хора „Јединство“ отпевали и две нумере, истакла да су припреме за концерт ишле брзо и нимало тешко.
-Када волите музику онда припреме иду брзо, данас смо се упознали, припремили и отпевали заједно. Реакција публике вечерас, иде у прилог афирмацији хорског певања у Апатину и осавремењивању репертоара музике коју ми изводимо, што нам је хор из Новог Сада и показао, рекла је Чанковић и напоменула да је дошло до измене репертоара који апатински хор изводи, као и да је репертоар који је апатинска прилика имала прилику да чује бирала углавном диригент хора „Јединство“ Мирјана Мешинковски.
-У последњих неколико месеци дошли смо до закључка да је потребно осавременити музичке нумере које изводимо и зато се сада све више изводе поп и рок нумере на неколико страних језика и мислим да то има добар одзив, рекла је Чанковић за портал „Дунав“ радија.
По свему судећи, Апатинци су после овог догађаја изашли из сале препуни лепих утисака.
The post ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ХОРА „ЈЕДИНСТВО“ И ГОСТУЈУЋИ ХОР ОДУШЕВИЛИ АПАТИНЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.