Izvor: Radio Dunav, 27.Nov.2020, 14:21

СВИ КОЈИ ИМАЈУ СИМПТОМЕ ТРЕБА ПРВО ДА СЕ ЈАВЕ У КОВИД АМБУЛАНТЕ

Сви грађани са симптомима корона вируса убудуће ће морати прво да се јаве у ковид амбуланте, како би им се тамо урадила дијагностика, а сви они који нису витално угрожени, а дођу у пријемно-тријажне амбуланте без анализа, биће враћени у домове здравља, рекао је данас директор >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Инфективне клинике др Горан Стевановић.
Та одлука је донета да би се смањио притисак, колико је то могуће, а да не буде лоших последица по квалитет збрињавања пацијената који долазе у пријемно-тријажне центре.
Радно време свих ковид амбуланти при домовима здравља биће до 22 сата, рекао је Стевановић након састанка директора ковид болница са министром Златибором Лончаром.
-Молим грађане, од данас је то и званична одлука, да морају сви прво да се јаве у ковид амбуланте, да се тамо уради дијагностика, рендгенски снимак плућа и лабораторију, јер то заглављује рад пријемно тријажних амбуланти у самим болницама, рекао је Стевановић.
Указао је да док се уради сваки снимак за сваког пацијента, затим дезинфекција, док стигне лабораторија… – само тај поступак по једном пацијенту траје око сат времена, у „нормалним“ условима, када није велики притисак.
-Када је велики притисак довољно је десетак таквих болесника, довољно је да се време чекања на преглед продужи на четири, пет или више сати, рекао је Стевановић.
Он је нагласио да сви грађани са упутом и дијагностиком из ковид амбуланте, долазе у пријемно-тријажне центре.
-Одлучено је да сви пацијенти који нису витално непосредно угрожени, а дођу у пријемно-тријажне амбуланте, без потребних анализа, буду враћени у домове здравља. Молим за разумевање, рекао је Стевановић.
Он је апеловао на све да имају разумевања и да поштују ову одлуку.
The post СВИ КОЈИ ИМАЈУ СИМПТОМЕ ТРЕБА ПРВО ДА СЕ ЈАВЕ У КОВИД АМБУЛАНТЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.