СУТРА НА ТРГУ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ НАРОДНЕ МУЗИКЕ – НЕМАЊА И ПРИЈАТЕЉИ ЗА СВЕТЛАНУ

Izvor: Radio Dunav, 01.Okt.2020, 01:11

СУТРА НА ТРГУ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ НАРОДНЕ МУЗИКЕ – НЕМАЊА И ПРИЈАТЕЉИ ЗА СВЕТЛАНУ

Kако би помогли да се сакупи новац за лечење Светлане Мирковић која се бори са карциномом, апатински музичари ће организовати још један концерт. Овај пут, у суботу, 03. октобра од 18 сати на Тргу Никола Тесла наступиће Апатинац Немања Гузијан, врхунски етно-вокал, стални >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << члан етно бенда „ROCHER“. Њему ће се придружити Хана Томпа, Душко Мешинковски и Јосип Чапо који су сличну акцију имали прошле недеље када су наступом на главној улици за Светланино лечење прикупили 91.000 динара.
-Путем вашег портала и друштвених мрежа сам видео како су колеге из „Фиш Вајба“ прикупиле доста новца у прошлонедељној акцији. Велики број грађана се укључио, показали смо се као један хуманитарни град, и да смо ту на окупу, кад треба помоћи, сви заједно. Пошто сам раније планирао долазак у Апатин, хтео сам да искористим ову прилику и позовем Хану, Душка и Јосипа, да се организујемо и покушамо скупити још новца за Светлану, каже за Дунав Немања Гузијан.
Према његовим речима апатинску публику на суботњем концерту очекује доста етно-хитова, народне музике али и севдалинки.
-Биће севдалинки, народњака у поп-џез варијанти, наравно и оних старих добрих кафанских нумера. Песме које сви знају. Једно лепо музичко дешавање а уједно и хуманитарна акција којом ћемо помоћи нашој суграђанки, поручио је Немања.
Овај музчки перформанс ће бити одржан у непосредној близини баште „Пиано“ бара који ће како је најављено из овог угоститељског објекта комплетну зараду од продаје пића донирати за Светланино лечење.
За Светланино лечење у Бечу које је заказано за 7. октобар, потребно је још око 16.000 евра. Помоћ се може извршити уплатом на њен рачун (динарски: 160-6000000043015-14 и девизни: 160600000004304715) или лицититацијом за њу у Фејсбук групи „Буди хуман”.
Новац се може донирати и слањем СМС поруке: 788 на 3030.
Акцију прикупљања средстава данас су подржале бројне личности из културног и јавног живота наше општине које су позвале грађане да СМС поруком донирају средства за Светланино лечење у Бечу.
-Наредних дана у програму радио Дунава биће емитоване њихове поруке, у којима се апелује на солидарност и помоћ нашој суграђанки.
The post СУТРА НА ТРГУ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ НАРОДНЕ МУЗИКЕ – НЕМАЊА И ПРИЈАТЕЉИ ЗА СВЕТЛАНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.