Izvor: Radio Dunav, 13.Okt.2023, 10:02

АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА УПУТИО АПЕЛ РОДИТЕЉИМА НЕВАКЦИНИСАНЕ ДЕЦЕ

Из апатинског Дома здравља су саопштили да се у Апатину пре неколико дана појавио Пертусис (велики кашаљ) код одојчета од 4 месеца, па је ова здреавствена установа медијима упутила допис у којем позива родитеље невакцинисане или непотпуно вакцинисане деце “Пентаксим” вакцином, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << да се што пре јаве у дечији диспанзер.
“Неопходно је да обавестимо родитеље невакцинисане или непотпуно вакцинисане деце “Пентаксим” вакцином, да се што пре јаве у дечији диспанзер. Нарочито су угрожена одојчад у првих 12 месеци живота, а такође и сва остала невакцинисана или непотпуно вакцинисана деца до 4 године старости, као и деца која на упису у први разред основне школе нису добила планирану ревакцину “Тетраксим”. Ради се о инфективној болести чија се појава и ширење могу спречити или бар ублажити имунизацијом”, стоји у саопштењу Дома здравља Апатин.
The post АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА УПУТИО АПЕЛ РОДИТЕЉИМА НЕВАКЦИНИСАНЕ ДЕЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.