Izvor: Radio Dunav, 10.Avg.2020, 08:46

ИНСПЕКЦИЈА АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА УКЛОНЕ АМБРОЗИЈУ

Полен биљке амброзије, која цвета у августу, изазива алергијске реакције и штети здрављу великог броја наших суграђана. Број особа које су алергичне на ову коровску биљку повећава се из године у годину и зато је потребно да се свако укључи у њено сузбијање.
Амброзија се >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << може уништавати дозвољеним хемијским средствима и механичким путем: чупањем и кошењем. Чупање се препоручује из корена, а кошење што ближе земљи, како не би остали изданци који могу опет да израсту. Амброзију је потребно уклонити и са стрњишта – њива са којих су скинути усеви и дела атарског пута који се међи са парцелама пољопривредног земљишта.
Сузбијање амброзије регулисано је Одлуком Скупштине града Сомбора, према којој су сви грађани, а нарочито пољопривредни произвођачи, обавезни да је уклоне са својих поседа.
Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине и Одељење инспекције и комуналне полиције Градске управе града Сомбора упутили су апел грађанима да поштују Одлуку у заједничком интересу, а против лица која не приступе уништавању, односно уклањању амброзије биће примењене прописане санкције.
The post ИНСПЕКЦИЈА АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА УКЛОНЕ АМБРОЗИЈУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.