Izvor: Radio Dunav, 03.Avg.2020, 09:29

РАДОВИ НА НОВОИЗГРАЂЕНОМ ИЗЛЕТИШТУ ТРОМЕЂА КОД СОМБОРА ПОЧИЊУ НА ЈЕСЕН

ЗАСИЈАЋЕ ШЕТАЛИШТЕ НА ТРОМЕЂИ
РАДОВИ на изградњи и осветљењу шеталишта уз канал на левој страни од апатинског моста , од ресторана „Слон“ до купалишта на Тромеђи у Сомбору почеће на јесен,кажу надлежни у Градској управи Сомбора.У току је расписивање јавне набавке  за >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << извођење радова, а посао би требало да буде окончан најкасније до пролећа идуће године.
 Да се изгради стаза одлучили су грађани у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“, који локална самоуправа спроводи од 2015. За креирање буџета , грађани су 2018.са 2.235 гласова подржали изградњу и осветљење шеталишта уз канал на левој страни од апатинског моста , од ресторана „Слон“ до купалишта на Тромеђи.
 Радови на уређењу леве обале канала Врбас-Бездан код Сомбора,  на Тромеђи, ушћу Великог бачког канала  и канала ДТД завршени су 2017.године. Изграђен је велики дрвени мол, односно платформа на коју су постављене степенице за купаче и излетнике.
 На обали канала постављене су дрвене клупе и столови заштићени сунцобранима, па ће предах на Тромеђи бити угодан.Ту су још и инфо -табле за туристе који долазе са разних страна. Осим тога, обављени су земљани радови на уређењу обале канала, затим су изграђена два пута у зони привезишта дужине 156 и 136 метара, ширине  од три до четири метра. Обе  подлоге прилаза су  од туцаника.
Инвестиције је коштала девет милиона динара, а радове су  заједно финансирали град Сомбор са 3,6 милиона и ЈП „Воде-Војводине“  са 5,4 милиона динара. 

  ПОПУЛАРНО 
УШЋЕ канала ДТД и Великог бачког канала, познатије као Тромеђа, деценијама служи као купалиште и излетиште, поготово око 1.маја, када многи млади кампују на обали канала. Иначе, око овог простора је и стаза за шетњу која води од моста на Апатинском путу.
The post РАДОВИ НА НОВОИЗГРАЂЕНОМ ИЗЛЕТИШТУ ТРОМЕЂА КОД СОМБОРА ПОЧИЊУ НА ЈЕСЕН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.