Izvor: Radio Dunav, 11.Jul.2020, 11:16

БОРИС МАШИЋ: РЕАЛИЗУЈЕМО ПРОЈЕКАТ ВАЖАН ЗА НЕМАЧКУ ПОДУНАВСКУ ИСТОРИЈУ

Борис Машић, председник Удружења подунавских Немаца из Апатина био је гост у трећој емисији из циклуса „Са културом је боље“ и говорио је о једном значајном пројекту.
-Немачко удружење „Адам Беренц“ из Апатина у сарадњи са Институтом за подунавску немачку историју и >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << географију из Тубингена урадило је пројекат каталогизације велике библиотеке и архиве која се налази у Музеју подунавских Шваба у Апатину. Овај пројекат финансира немачка влада, а ради се о библиотекама и архивској грађи бивших немачких насеља у Бачкој. Музеј подунавских Шваба сакупља сву грађу која је угрожена и која ће кроз овај пројекат бити адекватно збринута и отворена за јавност и истраживаче, рекао је Машић.
Он је напоменуо да у Удружењу подунавских Немаца „Адам Беренц“ постоје књиге и архивска грађа од половине 16. века до данас, и додао да ће обрадом овог материјала бити обогаћено културно наслеђе не само Апатина, већ и целе Србије.
The post БОРИС МАШИЋ: РЕАЛИЗУЈЕМО ПРОЈЕКАТ ВАЖАН ЗА НЕМАЧКУ ПОДУНАВСКУ ИСТОРИЈУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.