ОПОРАВАК ЛЕЧЕНИХ ОД РАКА НА ЈАВОР ПЛАНИНИ

Izvor: Radio Dunav, 05.Jul.2020, 10:48

ОПОРАВАК ЛЕЧЕНИХ ОД РАКА НА ЈАВОР ПЛАНИНИ

Чланови Друштва за борбу против рака из Сомбора, Апатина и Новог Сада који су и чланови новоформираног удружења Војвођанска асоцијације лечених од рака боравили су на краћем опоравку, ескурзији, од 28.јуна до 3.јула у Кушићима на планини Јавор, 26 км од Ивањице на надморској висини >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << од 1000 м.
Прелепи пејзажи, шетње стазама здравља кроз борову и листопадну шуму, лепо време, љубазни домаћини, удобан смештај, добра храна, дружење, дуги вечерњи разговори и размена искустава о лечењу. Много смеха, наде и жеља за оздрављењем су допринели да ови заједнички дани остану незаборавни.
-Обишли смо Увац, попели се до видиковца Молитва и видели прелепе меандере зелене реке док су нас поздрављали белоглави супови својим високим летом и возили се чамцем смарагдном површином језера. Помолили смо се за здравље у малом манастиру Дубница из XВ века, и уживали у његовој порти у миру цветних ливада Kалипоља. Свакодневно смо радили лагане вежбе јачајући дисање у боровој шуми а увече слушали у радионицама савете лекара хематолога Др Радојке Шкорић о одржавању добре крвне слике, савете медицинске сестре Весне Имброњев о правилном дисању, о нези попратних појава хемиотерапије и зрачења.
Биљана Бенић је представила своје истраживање на тему развоја модерне медицине која даје велики значај учешћу и интегративне медицине. Сложили смо се да је најбољи лек властита воља и жеља да се променимо после болести и одбацимо негативне мисли и сећања ранијег живота, отварање према људима који нам пријају и љубави најближих и свих добронамерних. (Отац медицине Хипократ је пре 2500 г рекао: Дај чивека прво лепу реч па онда лек. Задовољни лепим временом сетилили смо се речи наше чналице Матилде Зупанчич: Kада анђели путују увек је сунчано време).
Аутор- Др Ђерђи Шарић
Организатор екскурзије Биљана Бенић The post ОПОРАВАК ЛЕЧЕНИХ ОД РАКА НА ЈАВОР ПЛАНИНИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.