Izvor: Radio Dunav, 18.Avg.2023, 11:43

АПАТИНЦИ У ПОНЕДЕЉАК КРЕЋУ ЗА СПЛИТ

Млади апатински фудбалери, рођени 2007. године, припремају за највећи изазов до сада – представљање Србије на Међународним играма младих које ће се одржати од 21. до 26. августа у Сплиту. Њихова екипа, под именом “Мандарине”, заслужила је своје место у финалу највећег регионалног >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << турнира у малом фудбалу који носи назив “Coca-Cola Cup”, савладавши екипу “Слога” из Бајине Баште резултатом 2:0 у оквиру “Дунав осигuрање Спортских игара младих”.
У Сплиту ће се окупити најбољи млади спортисти – Србије, Хрватске, Македоније, Словеније и Босне и Херцеговине. Апатинска екипа ће се суочити са својим вршњацима из других земаља у интензивном такмичарском окружењу. Прва утакмица против екипе “Kакањ” из Босне и Херцеговине је заказана за среду, 23. августа, у 17 часова, док ће у наставку такмичења играти са екипом “М. Ливаде” из Kрижеваца, Република Хрватска, у 18:30. Све утакмице се играју на теренима ФЕСБ-а (Факултет електротехнике, стројарства и бродоградње), а млади фудбалери ће бити смештени у кампусу истог факултета.
Радомир Радујко, секретар Спортског савеза општине Апатин, изразио је задовољство због подршке коју су млади спортисти добили од општине Апатин. -На дресовима и тренеркама ће, поред грба Србије, поносно носити и обележја Апатина, чиме ће се не само борити за своју земљу већ и да представе свој град у најбољем светлу. Ово такмичење такође отвара врата могућности да Апатин постане домаћин регионалних такмичења за младе фудбалере у будућности, поручио је Радујко.
Поред спортског изазова, младим апатинским фудбалерима биће ово прилика за дружење, рекреацију и нова познанства. Посебно ће бити узбудљиво када их 25. августа посете амбасадори спорта, истинске легенде фудбала као што су Предраг Мијатовић, Звонимир Бобан, Луис Фиго, Роберто Kарлос и председник УЕФА-е. Ова искуства ће свакако оставити неизбрисив утисак на младе спортисте и мотивисати их да наставе да се развијају и напредују у свету фудбала.
Апатинци пут Сплита крећу у понедљак 21. августа док је повратак планиран у суботу 26. августа.
Тим Србије и Апатина на овом такмичењу представљаће: Видан Јеротијевић, Владимир Занзе, Милош Ступар, Вељко Сладојевић, Немања Ковачев, Душан Радун, Стефан Ђустебек и Никола Обрадовић. Са екипом путују Слободан Обрадовић представник Спортског савеза Апатин и Радомир Радујко, координатор “Спортских игара младих” за нашу општину.
The post АПАТИНЦИ У ПОНЕДЕЉАК КРЕЋУ ЗА СПЛИТ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.