„РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ“ И „ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА“ У АВГУСТУ

Izvor: Radio Dunav, 22.Maj.2020, 13:36

„РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ“ И „ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА“ У АВГУСТУ

Манифестација „Апатинске рибарске вечери“ која се већ више од пола века у нашем граду традиционално одржава почетком јула, ове године је померена због пандемије корона вируса.
Педесет и седме по реду „Апатинске рибарске вечери“ ће бити одржане од 07. до 09. августа 2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << године. Према речима Милана Шкрбића, председника општине Апатин, овај датум је одабран јер се процењује да би до тада ситуација што се тиче пандемије требала да буде нормализована, како би се обезбедили сви услови за безбедно одржавање ове манифестације.
-Нисмо журили са одлукама и пажљиво смо пратили какве су одлуке у вези са одржавањем сличних манифестација у нашој земљи, али и у иностранству. Видели смо да је одложен „Октобар фест“ и „Сигет“ у Мађарској, а добили смо информацију и да ће фестивал „Exit“ у Новом Саду бити одложен. Због свега тога смо одлучили да „Рибарске вечери“ не буду одржане у сада већ традиционалном термину почетком јула, већ да манифестацију померимо за месец дана, рекао је Шкрбић.
Директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић је напоменуо да у организацији „Апатинских рибарских вечери“ поред Туристиче организације и Општине Апатин, учествује велики број удружења, спортских клубова, КУД-ова и других секција, па је манифестација изузетно комплексна и тешка за организовати.
-Наша жеља је да се не прекине нешто што траје више од пола века и ми се максимално припремамо то изгледа као и до сада па чак и боље, али пре свега због безбедности грађана и гостију ми смо принуђени да првобитно планирани термин одржавања померимо, појаснио је Немања Јовић.
Одлука о померању термина односи и на друге манифестације које организује Општина Апатин, па ће овогодишња „Личка олимпијада“ уместо крајем јуна, бити одржана 01. августа.
The post „РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ“ И „ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА“ У АВГУСТУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.