Izvor: Radio Dunav, 09.Apr.2020, 12:04

БЕЗ ЛИТИЈЕ НА ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ – ОСВЕШТАНЕ ВРБОВЕ ГРАНЧИЦЕ ВЕРНИЦИ МОГУ УЗЕТИ У АПАТИНСКОМ ХРАМУ

Апатинско свештенство је саопштило да због ванредног стања, забране окупљања људи и полицијског часа, традиционална литија на Лазареву суботу (Врбицу) ове године неће бити одржана.
Због мере полицијског часа, апатински свештеници ће поводом Лазареве суботе и Празника >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Цвети, врбове гранчице освештати сутра, 10. априла, након Свете Литургије, а верни народ ће освештане гранчице за домове моћи да узме у храму Сабор Светих Апостола сутра од 10 до 16 часова, као и од понедељка у временском периоду од 08 до 16 часова.
Из апатинског храма апелују на вернике, да се приликом уласка у храм, придржавају благословенога поретка, као и свих упутстава и мера које је донела Влада Републике Србије.
The post БЕЗ ЛИТИЈЕ НА ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ – ОСВЕШТАНЕ ВРБОВЕ ГРАНЧИЦЕ ВЕРНИЦИ МОГУ УЗЕТИ У АПАТИНСКОМ ХРАМУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.