Izvor: Radio Dunav, 27.Mar.2020, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ИСПЛАТА ИНОСТРАНИХ ПЕНЗИЈА НАСТАВЉА СЕ И ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Свим држављанима Србије, који примају пензије из Аустрије, Хрватске, Канаде, Холандије и Бугарске иста ће бити исплаћена и током ванредног стања, без обзира што нису у могућности да доставе уверење о животу иностраним институцијама пензијског осигурања.
Мађарска, Швајцарска, Чешка и >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Луксембург још увек разматрају предлог, а Србију ће о својој одлуци обавестити у најскорије време, а напомињемо да је са Републичким фондом за пензијско и инвалидско осигурање договорено да се за њихове кориснике пензија који имају пребивалиште у иностранству такође, под условом реципроцитета, не обуставља исплата пензија у случајевима неблаговременог достављања уверања о животу.
У Србији тренутно има 240.118 корисника који примају иностране пензије.
The post ИСПЛАТА ИНОСТРАНИХ ПЕНЗИЈА НАСТАВЉА СЕ И ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.