Izvor: Radio Dunav, 27.Mar.2020, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

МУП УПОЗОРАВА: НЕ ДЕЛИТЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ ПРЕКО СМС-а, РЕЧ ЈЕ О ПРЕВАРИ

Министарство унутрашњих послова позива грађане, који су добили СМС поруке у вези са исплатама пензија, у којима се од њих, као клијента банке, траже лични подаци и банкарски подаци да то пријаве Одељењу за сузбијање виокотехнолошког криминала на имејл адресу vtk@mup.gov.rs или преко >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Удружења банака Републике Србије.
Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала Министарства унутрашњих послова, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду предузело је све мере и радње у циљу откривања починилаца ових кривичних дела.
У последњих пар дана један број грађана добио је лажне СМС поруке у вези са исплатом пензија у којима се од њих тражи да доставе личне податке, јединствени матични број грађана, број жиро-рачуна у банци, ПИН код и друге сличне податке.
Министарство унутрашњих послова и Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал упозоравају јавност да се ради о превари и апелују на грађане да са повећаном пажњом чувају своје личне и пословне податке, како би се сачували од могућих превара.
Удружење банака Србије, као и пословне банке у Републици Србији обавестили су клијенте да ће их у контексту исплате пензија контактирати, што може да подразумева и комуникацију путем СМС порука, али да у тој комуникацији банке никада неће тражити личне и банкарске податке.
The post МУП УПОЗОРАВА: НЕ ДЕЛИТЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ ПРЕКО СМС-а, РЕЧ ЈЕ О ПРЕВАРИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.