ПРИГРЕВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ ХРАМОВНУ СЛАВУ

Izvor: Radio Dunav, 31.Jul.2023, 11:38

ПРИГРЕВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ ХРАМОВНУ СЛАВУ

Пригревица је јуче, 30. јула прославила свог патрона, свету великомученицу Марину – Огњену Марију. Обележавање сеоске славе у овом апатинском селу је започело на темељима будућег Храма посвећеном управо овој светитељки који је у изградњи, а славске дарове које је принела овогодишња >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << кума Драгица Наранџић благосиљао је протојереј Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, уз саслужење апатинског и свештенства Епархије Бачке. Кумство за наредну годину је прихватила Нада Вујновић, а након верског обреда уприличен је пригодан културноуметнички прогам и послужење, а Пригревчани и њихови гости су имали прилику да посете и етно сајам који је одржан у центру села.
Прослави храмовне славе у Пригревици присуствовала је председница општине Апатин Дубравака Кораћ, са својим замеником Радованом Ђукићем и помоћницом за образовање и омладинску политику Милком Никшић.
The post ПРИГРЕВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ ХРАМОВНУ СЛАВУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.