Izvor: Radio Dunav, 20.Jul.2023, 08:47

НАЈМОДЕРНИЈИ РАДАРИ МЕРЕ БРЗИНУ НА ПУТЕВИМА У СРБИЈИ

На путевима у Србији у употреби су најмодернији радарски уређаји за мерење брзине у региону, односно “дуал радари”, који омогућавају детекцију прекорачења брзине кретања више возила истовремено, а од краја априла, од када су у употреби, откривено је више од 10.000 прекршаја прекорачења >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << брзине.
Према речима Бобана Милинковића – заменика начелника Управе саобраћајне полиције, „дуал радар“ може да мери брзину кретања возила у пет саобраћајних трака истовремено.
-Контрола брзине кретања се обавља без заустављања возила, прекршаји се документују, а власници возила у најкраћем року добијају позив да се јаве у полицијску станицу ради давања података о идентитету возача, објаснио је Милинковић.
Он је апеловао на возаче да поштују ограничење брзине кретања, јер је прекорачење брзине најчешћи узрок саобраћајних незгода на нашим путевима.
The post НАЈМОДЕРНИЈИ РАДАРИ МЕРЕ БРЗИНУ НА ПУТЕВИМА У СРБИЈИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.