Izvor: Radio Dunav, 10.Jul.2023, 08:38

ВЕЧЕРАС У АПАТИНУ СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

Завичајно удружење Личана “Никола Тесла” из Апатина у сарадњи са ГКУД “Дунав” вечерас, 10. јула 2023. године од 20 сати у склопу манифестације “Теслини дани” организује свечаност која ће бити одржана у просторијама ГКУД “Дунав”, на адреси Марка Орешковића 44а Апатин. О Теслиним >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << достигнућима и доприносу науци, његовим личким коренима, Лици, боравку у Америци и сећањима и везама са матицом говориће Милка Жакула, професор физике из Новог Cада. У музичком делу програма ће наступити самичар Петар Беговић, гуслар Перо Сердар, апсолвент права Василије Зорић и женска и мушка певачка група ГКУД “Дунав” Апатин.
Пре почетка програма посетиоци манифестације ће моћи да погледају изложбу постера са ликом и патентима овог великог научника, а ова изложба ће 11. 12. и 13. јула бити постављена испред просторија Завичајног удружења личана, на тргу “Никола Тесла” број 8. У склопу вечерашње свечаности биће приказани Теслини патенти и њихово функционисање.
Након званичног дела програма предвиђено је дружење свих присутних уз домаћу личку трпезу и музику “Малог мрава”.
The post ВЕЧЕРАС У АПАТИНУ СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.