Izvor: Radio Dunav, 14.Dec.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ДЕЦА ИЗ АПАТИНА У ФИЛМУ “ ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА „

У деветнаестој емисији новог серијала “ Речи, боје и звуци „, гост је био Душан Гладић. уредник драмског програма у апатинском Kултурном центру. Он ове године режира две аматерске позоришне представе: за дечји узраст и за одрасле.
-Обе представе већ увелико припремамо. Још >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << увек обе нису обликоване већ је у току рад са глумцима. Представе ће бити завршене у јануару јер у фебруару се очекују премијере. Већ дуги низ година режирам у Kултурном центру и дечје представе и представе за одрасле, а добили смо укупно, на разним смотрама, већ 150 награда – каже Гладић.
Деца из Драмског студија су учествовала и у снимању једног значајног филма. Замолили смо нашег госта да каже нешто и о томе.
Деца из Драмског студија Kултурног центра из Апатина су учествовала у снимању филма “ Дара из Јасеновца „. Додуше, они су учествовали само као статисти, али њихово задовољство, па самим тим и моје је велико. Уосталом, ретки су они који не воле да их виде у неком филму.
Душан Гладић се потрудио да анимира и децу предшколског узраста. Он о томе каже:
-Мој колега из Kултурног центра Милорад Баста и ја покушали смо да анимирамо децу из дечјег вртића, а надам се да смо у томе иуспели. Наиме, представили смо им неке инструменте и то кроз малу представу која траје око пола сата. Деца су, чини ми се, уживала у томе, нешто су сазнала, а рекао бих и доста научила.
The post ДЕЦА ИЗ АПАТИНА У ФИЛМУ “ ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА „ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.