Izvor: Radio Dunav, 10.Dec.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

САЛАШИ ЗА ВАС, ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКОГ ВОДИЧА И ТВ СЕРИЈЕ У АПАТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Среда. 11. децембар 2019. године, у 18 часова у Народној библиотеци “Миодраг Борисављевић” у Апатину вече је резервисано за представљање Туристичког и гастрономског водича и ТВ серијала “САЛАШИ ЗА ВАС”, али и осврт на култну серију “ЧАРДЕ НА ДУНАВУ” и “Туристички и гастрономски >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << водич Апатина”, који је 2013. године аутор Мирослав Божин објавио у сарадњи са Туристичком организацијом Апатин.
-Причаћемо о повратку салашарске цивилизације у Војводини и хит књизи “САЛАШИ за Вас” која је до сада продата у више хиљада примерака. Гледана ТВ серија о салашима, приказана на РТВ, привукла је пажњу гледалаца, а говори о необичном салашарском животу и гостољубивости салашара, исторорији, уметности и гастрономији, свему ономе што до сада нисте имали прилку да видите. Повезаћемо то са чувеном ТВ серијом “ЧАРДЕ НА ДУНАВУ”. Приказаћемо инсерте о лепотама Дунава, како су се резанци нашли у рибљем паприкашу и до данашњег дана – нису изашли из њега, како смо пекли сома на ражњу у Апатину и још много тога. Управо од 52 епозоде, које смо снимили широм Војводине, четири епозоде посвећене су Апатину, што ћемо И показати у инспертима, каже Мирослав Божин, аутор.
У публикацији „Салаши за Вас – туристички и гастрономски водич“ је на 368 страна са више од 1.200 фотографија приказано и описано 65 винских и туристичких салаша, стотина салашарских јела, исто толико салашарксих појмова, салашарска традиција, салаши у књижевности, ликовној уметности и нотним свескама.
У овом водичу налазе се сви битни подаци и детаљи о сваком од представљених салаша, којима аутор уверава читаоце како се тамо може одморити и провести до незаборава! Реч је о јединственом издању у Србији у коме Божин прониче у душу салаша, симбола Војводине, али и као начина војвођанског живљења.

The post САЛАШИ ЗА ВАС, ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКОГ ВОДИЧА И ТВ СЕРИЈЕ У АПАТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.