Izvor: Radio Dunav, 10.Dec.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ИЗЛОЖБА „ТРАГОМ ПОДУНАВСКИХ ШВАБА“ ОД ПЕТКА У АПАТИНУ

Од 13. до 19. децембра у Галерији Меандер Апатинци ће бити у могућности да виде изложбу „Трагом Подунавских Шваба“, коју је претходних месеци видело више хиљада посетилаца у највећим градовима у Србији.
Након успешне турнеје, на којој је изложба из апатинског Музеја >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Подунавских Немаца изазвала велику пажњу стручне јавности, медија и грађана широм земље, посетиоци у Апатину ће моћи да сазнају:
Када и зашто су каравани камила крстарили Бачком?По чему је посебна апатинска римокатоличка црква „Узнесење Маријино?“Зашто је познати београдски професор Коста Вујић целога живота прикупљао апатинску циглу?Како су жене из Челарева писале аустријском цару и натерале га да измени једну судску пресуду? За ког композитора из Апатина се тражила карта више 1930-их широм Европе?Како је Апатин постао један од центара немачког отпора Хитлеру?Шта је вандровка, ко су шопери и шта су то „Улмске кутије“? Отварање изложбе је заказано за петак, 13. децембар у 19 часова.
Изложба је у потпуности селектирана из збирке Музеја Подунавских Немаца у Апатину, а пројекат су помогли Министарство културе и информисања Републике Србије и Локална самоуправа општине Апатин.
The post ИЗЛОЖБА „ТРАГОМ ПОДУНАВСКИХ ШВАБА“ ОД ПЕТКА У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.