АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Izvor: Radio Dunav, 03.Jul.2023, 12:26

АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Општина Апатин је наставила са обнављањем возног парка Дома здравља. Захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за здравство, ова установа је добила ново санитетско возило “Пежо Боксер” које ће се, према речима Бранке Бајић, помоћнице директора апатиснког Дома здравља >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << користити за транспорт пацијената у Сомбор, Нови Сад и друге веће здравствене центре.
-На конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство смо ове године учествовали са захтевом за нови санитет и за дигитализацију постојећег мамографа, и са задовољством могу да кажем да су нам оба пројекта одобрена. Након спроведене Јавне набавке, возило је стигао у Апатин и већ је у функцији. Ради се о транспортном високом санитету, што значи да екипа може да стоји у њему. Прошле године смо добили возило за Хитну помоћ које је комплетно опремљено свим потребним апаратима, а сада смо тражили санитет са основном опремом у коју спадају: кисеоничка боца, носила, кардиолошка столица и претварачи за укључивање апарата. Нови санитет ће нам сада служити за превоз и транспорт пацијената, али у сваком моменту у њега могу да се убаце апарати и да ради као возило Хитне помоћи, објаснила је Бранка Бајић.
Она је напоменула да је у претходних шест година у санитетска возила уложено око 30 милиона динара.
-Ово је пети санитет који је од 2017. године стигао у апатински Дом здравља, а поред тога у претходних пет година смо добили и нови комби за превоз пацијената на дијализу, као и два мала путничка аутомобила која су распоређена у села. Могу да кажем да смо сада заиста квалитетно обновили наш возни парк и превоз наших суграђана до Сомбора, Новог Сада и Београда је сада на највишем могућем нивоу. Покрајински секретаријат за здравство сваке године расписује овакве конкурсе, а ми ћемо наставити да учествујемо у њима. Видећемо да ли ћемо следеће године тражити још малих путничких аутомобила за кућну негу, или нешто друго, али је сигурно да ћемо наставити да радимо на подизању квалитета здравствене заштите наших пацијената, закључила је Бранка Бајић.
Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је подсетила да је пре само шест година, апатински Дом здравља располагао са три дотрајала санитета, те да је локална самоуправа уложила значајна средства у претходном периоду, како би услови за рад били значајније бољи како за запослене, тако и за пацијенте.
-Два санитетска возила купила је локална самоуправа из сопствених средстава, а новцима из буџета је обављено и уређивање дела Дома здравља где се налази лабораторија и општа пракса. Између осталог, у склопу тих радова уграђен је и лифт. Драго ми је да набавком овог санитетског возила наш Дом здравља има комплетиран возни парк, те да се континуирано подиже квалитет услуга када је у питању примарна здравствена заштита за грађане наше општине, рекла је Дубравка Кораћ.
The post АПАТИНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.