ИВАНА ЛАЈИЋ ПРИСУСТВОВАЛА КОНГРЕСУ У БРИСЕЛУ

Izvor: Radio Dunav, 30.Jun.2023, 08:28

ИВАНА ЛАЈИЋ ПРИСУСТВОВАЛА КОНГРЕСУ У БРИСЕЛУ

Од 23. јуна до 25. јуна у склопу делегације представника Друштава за борбу против рака и Националне асоцијације лечених од рака НАЛОР Републике Србије, чланица Удружења особа лечених од рака Нада из Апатина, Ивана Лајић je присуствовала двадесетом јубиларном конгресу Европске >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << асоцијације пацијената лечених од рака.
Претходног викенда у Бриселу је одржан редован годишњи конгрес Европске асоцијације пацијената лечених од рака на коме је учествовало и наше удружење. Овогодишњи конгрес био је од посебног значаја обзиром да је обележио и своју јубиларну двадесету годишњицу, а активно учешће је узео велики број како сталних тако и придружених чланова.
На самом конгресу, говорници, како чланови удружења, тако и гостујући предавачи, говорили су о превенцији болести, начинима лечења, како о успешности досадашњих метода, тако и о иновацијама у датом пољу, а везано са све облике карцинома, укључујући нарочито карцином грлића материце, дојке и дебелог црева.
Пажња је посвећена свим држава учесницама, са освртом на тренутно стање и предлозима за побољшање положаја пацијената у току самог лечења, подршке њима и породицама, подршци приликом враћања на посао и генерално подизања квалитета живота упркос болести и након излечења.
Учесници су имали прилику да поделе искуиства из својих матичних земаља и чују како се колеге лекари али и пацијенти и целокупан систем носе са изазовима које доноси карцином.
Такође, дат је и реалан приказ стања у европским земљама и њихове борбе са овом опаком болешћу али је и указано да та борба мора бити активна и присутна у свим сегментима друштва.
Велика нам је част и задовољство што смо имали прилику да учествујемо и представимо и наше удружење. Захваљујемо се организаторима на позиву и радујемо наредној прилици за дружење.
The post ИВАНА ЛАЈИЋ ПРИСУСТВОВАЛА КОНГРЕСУ У БРИСЕЛУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.