Izvor: Radio Dunav, 21.Okt.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

АПАТИНСКА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ПАТРИЈАХ ПАВЛЕ, СВЕТАЦ КОЈЕГ СМО ПОЗНАВАЛИ“

Поводом десет година од смрти патријарха српског Павла, у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ Апатин ће 19. новембра 2019. године од 19,30 часова бити представљена књига „Патријарх Павле, светац којег смо познавали“, аутора Ђорђа Рандеља, једног од најпознатијих новосадских >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и војвођанских новинара, публициста, књижевника и аутора више од двадесет књига.
После смрти патријарха српског Павла, 44-ог патријарха на трону Светог Саве, Рандељ је написао књигу која је доживела четири издања и недавно је, по заповести новог патријарха српскох Иринеја, преведена и на енглески језик – изашла је уз његов благослов и у издању Патријаршије СПЦ. Данас се та књига може добити у свим црквама и свим епархијама наше СПЦ од Немачке и Аустрије до Америке, Канаде и Аустралије.
Рандељ је био и међу првим војвођанским новинарима који је 1988. године отишао на Косово и Метохију да тамо остане наредне три године како би дочарао тежак, страшан и готово неподношљив живот прогоњених Срба и Црногораца у нашој јужној покрајини. Имао је јединствену прилику да продре и до тадашњег владике Рашко-призренског. Тај владика је касније постао и патријарх српски Господин Павле, једна од најзнаменитијих личности у модерној, сасвременој историји нашег народа. Ђорђе Рандељ му је потом месецима био и саговорник и пратилац, па и, што посебно воли да нагласи, лични шофер по косметским селима и градовима, црквама и манастирима.
Ти њихови сусрети, па можда и пријатељство, ако се може „пријатељевати“ ако је разлика у годинама између њих двојице тачно 40 година, наставило се и у Београду, после децембра 1991. када је владика рашко-призренски Павле изабран за патријарха српског, Рандељ му је био редован гост у Патријаршији, што се све у овој књизи може прочитати.
The post АПАТИНСКА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ПАТРИЈАХ ПАВЛЕ, СВЕТАЦ КОЈЕГ СМО ПОЗНАВАЛИ“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.