Izvor: Radio Dunav, 11.Nov.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ПРВИ ЦЕНТАР ЗА ОБУКУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У СОМБОРУ ДОБИО ПРОСТОР ЗА БОГОСЛУЖЕЊЕ

 У ПРВОМ центру за обуку војске Србије у Сомбору, а поводом крсне славе Светог великомученика Димитрија, у касарни „Аеродром“ освештан је и новоизграђени простор који је намењен богослужењу. Војници који добровољно служе војни рок у овом центру од сада ће имати могућност >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << да верске обреде обаве у касарни.
 Први центар за обуку ВС и представници Српске православне цркве су уручили захвалнице заслужнима за стварање богослужбеног простора у овдашњој  касарни, а у име Града Сомбора захвалницу за подршку и помоћ у изградњи примила је градоначелница Душанка Голубовић.
  Богослужење је служио епископ нишки и војни Арсеније, заједно са црквеним представницима епархије Бачке.
 Иначе, ово је 39. богослужбени простор у оквиру Војске Србије, а пети који припада једној команди за обуку.
The post ПРВИ ЦЕНТАР ЗА ОБУКУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У СОМБОРУ ДОБИО ПРОСТОР ЗА БОГОСЛУЖЕЊЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.