ШУМСКА УПРАВА АПАТИН СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ЗИМУ! ХРАНА ЗА ДИВЉАЧ СПРЕМНА

Izvor: Radio Dunav, 07.Nov.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ШУМСКА УПРАВА АПАТИН СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ЗИМУ! ХРАНА ЗА ДИВЉАЧ СПРЕМНА

Гајење, заштита и брига о фондовима дивљачи и осталим заштићеним врстама стална је активност апатинских шумара и ловочувара. Сваке године се планира и реализује сопствена пољопривредна производња хране за дивљач, управо како би ова активност била континуирана.
Прихрана >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << дивљачи је обавезна газдинска мера у зимском периоду, посебно у случају велике количине снежних падавина и дужег задржавања снежног покривача уз ниске температуре. Дивљач у том периоду не може пронаћи потребне количине хране која јој је неопходна, како би одржала кондицију и здравствено стање и спремно дочекала пролеће и почетак репродукције. Из тог разлога ловни стручњаци ЈП „Војводинашуме“ током читавог зимског периода планирају и реализују допунску исхрану дивљачи у ловишту “Апатински рит“.
Иако је запосленима у ЈП „Војводинашуме“ пољопривредна производња споредна делатност, ова година је више него успешна по роду и производњи кукуруза. Шумска управа Апатин је за сопствене потребе произвела око 100.000 килограма силираног кукуруза, који је већ смештен у трапове и преко 200.000 килограма кукуруза у клипу, који се распоређује по хранилиштима у ловишту “Апатински рит“.
Домаћинско газдовање и старање о фондовима дивљачи у Шумској управи Апатин треба да послужи као добар пример, али и потврда да је сопственим снагама, знањем и трудом могуће засновати рентабилну пољопривредну производњу за потребе исхране матичних фондова дивљачи.
The post ШУМСКА УПРАВА АПАТИН СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ЗИМУ! ХРАНА ЗА ДИВЉАЧ СПРЕМНА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.