МОНСТРУМ ВАБИО ЖИВОТИЊЕ ДО ОГРАДЕ ОНДА ПУЦАО У ЊИХ

Izvor: Radio Dunav, 05.Nov.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

МОНСТРУМ ВАБИО ЖИВОТИЊЕ ДО ОГРАДЕ ОНДА ПУЦАО У ЊИХ

Непознати починилац је у недељу, 3. новембра у вечерњним сатима на Малом Петровом Салашу у Апатину, код бање Јунаковић, пришао огради у ком су боравиле животиње, и ватреним оружјем убио понија и магарца.
Петар Рашета, власник овог салаша сутрадан је затекао jeзиву слику. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Његове љубимце, понија Златка и магарца Јулија непозната особа је устрелила и оставила да искрваре. Убијене животиње су биле у свом забрану на салашу.
Огорчен и без речи, Рашета не може да објасни ко и зашто је ово могао да уради.
Особа која је тако нешто могла учинити недужној животињи представља опасност и за људе. Животиње ни криве ни дужне постале су жртве болесника којег треба пронаћи и помоћи му, јер очигледно није способан да се сам избори са проблемом, каже Рашета и пита се-Да ли можемо бити сигурни да ова особа, не дај боже, може учинити и горе ствари?
-Не знам како да га назовем, доћи до ограду салаша, позвати животиње, или су и саме дошле, и немилосрдно их убити.
Да ли може ово да се дешава данас?

На лицу места полиција je извршила увиђај а према Рашетиним речима, пони Златко је убијен са једним метком, а магарац Јулије са најмање два метка.
Мали Петров Салаш је место на коме деца из Апатина и околине долазе на упознавање са свим домаћим животињама и њиховим начином живота на једном класичном војвођанском салашу. Салаш је познат по томе што животиње нису затворене у кавезима као у зоолошки вртовима. Посебан однос, пун поверења према посетиоцима имали су убијени пони Златко и магарац Јулије.
Томе сведочи и књига устисака бројних гостију који долазе у бању и посете Петров салаш. Да ли је то сметало тој немилосрдној особи? Ако јесте, нека јој је бог у помоћи.
Шта рећи деци која у будуће буду долазила на салаш? Да постоје зли људи који воле да убијају недужне животиње? Kаква би то порука деци била, пита се Петар.

The post МОНСТРУМ ВАБИО ЖИВОТИЊЕ ДО ОГРАДЕ ОНДА ПУЦАО У ЊИХ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.