Izvor: Radio Dunav, 30.Okt.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

РАДЕТОВИ РОДИТЕЉИ ПРЕУСМЕРИЛИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ

Родитељи Радета Пеураче, малишана који је пре два месеца изгубио борбу са канцером, неутрошена средства прикупљена кроз хуманитарне акције, уплатили су на рачуне деце која воде битку са опаком болешћу.
Kако је на свом фејсбук профилу објавила мајка Дева Зелић Пеурача, након >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << свих трошкова око Радетовог лечења породици је на располагању преостао износ од 80.615 евра. – Желимо да Вам саопштимо да сте, сем што сте помогли нашем Радету, помогли малим и великим борцима који такође бију битке против опаких и ужасних дијагноза – написала је Зелић Пеурача. Радетова мајка је истакла да је породица одлучила да износ од 17.558 евра, који је турска клиника требало да рефундира, преусмери за наставак лечења дечака Павла Мора који се већ налази у Ацибадему. Преостала средства подељена су на рачуне још 29 малишана који чекају или су започели лечења. – Још једном хвала од срца. Не постоје речи којима можемо свима да се захвалимо. Нажалост, наше дете и ми као родитељи смо изгубили битку. Надамо се да ће наши другари борци, своје битке добити и изаћи као победници – објавила је Дева Зелић Пеурача.
Десетогодишњи Раде Пеурача преминуо је последњег дана августа у истанбулској болници од неуробластома – тумора нервних завршетака. Хуманитарну акцију за лечење малишана покренули су грађани Сомбора. Било је потребно свега две недеље да се прикупе средства за почетак лечења у иностранству.
The post РАДЕТОВИ РОДИТЕЉИ ПРЕУСМЕРИЛИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.