Izvor: Radio Dunav, 23.Okt.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

НОВИ СПОТ „НЕОЗБИЉНИХ ПЕСИМИСТА“, ПОГЛЕДАЈТЕ И ПОСЛУШАЈТЕ „СУДБИНУ“

Панкери ће прву концертну промоцију албума одржати 7. новембра 22х у Дому културе у Новом Саду
Антиглобал етно панкери „Неозбиљни песимисти“ објавили су нови спот „Судбина (Три тајкуна Србија)“.
Спот „Судбина“ најављује нови албум „Паметовање из провинције“ ког >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ће до краја октобра објавити на ЦД-у и дигиталним платформама промотерска кућа Long Play.

„Неозбиљни песимисти“ ће прву концертну промоцију албума одржати 7. новембра 22х у Дому културе у Новом Саду.
Фронтмен „Песимиста“ Игор Олујић каже да је „Судбина (Три тајкуна Србија)“ песма са „текстом који је доста мрачан, јер одсликава нашу садашњост и прошлост, али надамо се не и будућност“. Једноставно речено, то је песма „о непостојању институција и о томе како о нашим животима одлучује пар људи“.
-Судбина“ је песма о човеку који после година борбе и чекања да буде боље једне ноћи потпуно одлепи изнервиран што не може бар да спава од разних апарата и кућних уређаја који су у ситне сате попаљени у суседним становима (треба искористити јефтину струју). ‘Докле више’, мисли се човек и пошто није успео да се избори за боље сутра битно му је да сазна да ли ће и када то боље уопште доћи. Kреће у потрагу да види шта каже планете, карте, пасуљ… али они више не раде, судбину коју су некад откривали сада контролишу тајкуни јер су откупилу права на њу – описује Олујић.
Спот прати филмичне стихове, односно догађај који се описује у њима, а снимила га је продукцијска кућа „Ilegal Productio Novi Sad“ крајем лета у Сомбору, матичном граду бенда, са клавијатуристом и хармоникашем Аленом Марковићем у главној улози (и садржи малу посвету култној серији „Kамионџије“).
Трећи албум Песимиста „Паметовање из провинције“ већ су најавили визуелно упечатљиви спотови за ангажоване песме „Kао да нема“, у коме гостује сомборски дечији хор „Шарени вокали“, и „Бежим из бенде“ у коме гостује фронтмен „Бркова“ Шемсо 69.
Неозбиљни песимисти су осмочлани бенд из Сомбора који је своју веселу музику са горким текстовима већ забележио на два албума “Нека буде што бити не може“ (2010) и „Омладинци куд’ сте пошли“ (2012), а њихова песма „Идемо (Напред Србијо)“ била је званична навијачка химна репрезентације Србије на Светском првенству у ватерполу 2016. године у Београду.
Наступали су у Пољској, Грчкој, Француској, Аустији, Бугарској, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Словачкој, Швајцарској, Словенији, Хрватској и на свим значајнијим фестивалима у Србији.
Telegraf.rs
The post НОВИ СПОТ „НЕОЗБИЉНИХ ПЕСИМИСТА“, ПОГЛЕДАЈТЕ И ПОСЛУШАЈТЕ „СУДБИНУ“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.