СОМБОР СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА

Izvor: Radio Dunav, 22.Okt.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

СОМБОР СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА

ОКТОБАРСКА АКАДЕМИКУ ИВАНУ ГУТМАНУ
 Свечаном академијом у Скупштини града, Сомбор је јуче обележио Дан ослобођења од фашизма, и то 75.годишњицу. Председница Скупштине града Љиљана Тица приредила је пријем за представнике СУБНОР, Војске Србије, полиције и представнике >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << дипломатског кора и верских заједница.
  На спомен -обележја  партизанима и црвеноармејцима и на споменик жртвама фашитичког терора  на Видовданском тргу положиле су делегације локалне самоуправе, СУБНОР, Војске Србије и представници Амбасада Русије и Бугарске.
 Тица  је истакла да је поносна што  изузету вредну Октобарску награду уручује академику Ивану Гутману, као посебно признање за животно дело. Њему је припала награда од 120.000 динара.Гутман се захвалио на високом признању и рекао да новац уступа Фондаци овдашње Гимназије „Вељко Петровић“ за развој талената.
The post СОМБОР СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.