Izvor: Radio Dunav, 21.Okt.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ У БАЊИ ЈУНАКОВИЋ

Уредбом Владе Републике Србије, од октобра месеца у Специјалној болници “Јунаковић”, спроводи се едукативни програм превенције настанка и развоја компликација код особа оболелих од шећерне болести, старијих од 18 година, на инсулинској терапији.
Програм обухвата дијагностику,терапију, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << физичку активност, правилну исхрану и едукацију пацијената. Траје 10 дана и финансиран је од стране Републичког фонда за здравствено осигурање. Право на њега имају сви оболели од шећерне болести, на инсулинској терапији, једном у свакој календарској години.
Специјална болница за рехабилитацију “Јунаковић” Апатин, која располаже са 140 постеља, пружа услуге медицинске рехабилитације особама оболелим од неуролошких, реуматских и ортопедских обољења.
Рехабилитације се заснивају на индивидуалном приступу сваком пацијенту, све у односу на дијагнозу, клиничку слику, жеље и потребе појединца. Пацијентима је на располагању хидротерапија, кинези и радна терапија, електротерапија, термотерапија и терапијаминералним блатом.
Хидротерапија представља третман коришћења термо-минералне воде у терапеутске сврхе, која благотворно и изразито позитивно делује на коштано-мишићни састав. Због својих специфичности минерална вода може да се користи и као помоћно лековито средство у виду инхалације код хроничних обструктивних болести плућа, као и код лечења гинеколошких обољења код жена и брачног стерилитета.
Термоминерална вода из извора Бање Јунаковић, спада међу натријум хлоридно-хидрокарбонатне и слабо сумпоровите воде. Овакве воде се срећу на територији Србије и имају дугу традицију примене у балнеолошкој пракси. Вода садржи мало ЦО2 у гасовитом стању, тако да се не може сврстати у угљено киселе воде. Измерена гранична вредност сулфида (0.9мг на 1 литар воде) има балнеолошки значај, те ову воду сврстава у категорију сулфидних и могу јој се приписати индикације сулфидних вода.
Температура воде у базену и кадама је 35 степени целзијуса.
Воде Бање Јунаковић потичу са дубине од 700 м и достижу температуру од 50ºЦ. По свом квалитету спадају у исти ред као и оне у Kарловим Варима, Харкању и Липику.
Kомбинација хидротерапије и групних или индивидуалних вежби у терапијском базену.
KАРДИО ВИKЕНД – Добар почетак за здраво срце!
ЧЕТВРТАK – НЕДЕЉА
4 ДАНА / 3 НОЋИ
СВАKИ ПОСЛЕДЊИ ВИKЕНД У МЕСЕЦУ
Kардио викенд је нови специјализовани превентивни програм прегледа који нам омогућава да брзо и детаљно испитамо здравље Вашег срца и крвних судова како би проценили и умањили ризик од обољевања.
– Долазак у четвртак у поподневним часовима
– Боравак на бази 3 полупансиона
– Петак: Лабораторијска дијагностика
Преглед радиолога – ултразвук крвних судова врата са колор доплером
– Субота: преглед кардиолога
ЕKГ
Ултразвук срца са колор доплером
У цену је урачунато:
– Kоришћење затвореног базена са термалном водом (35° Ц)
– Финска сауна
– Релакс масажа (45 мин.)
– Спа&Wеллнесс центар (120 мин.)
– Рекреативна шетња
– Превентивно-корективна гимнастика
Цена: 18.900,00 рсд по особи.
Смештај: 1/2 собе у Блоку Б.
Доплата за 1/1 собу: 1.000,00 РСД дневно.
Могућност доплате за Делукс и Дуплекс собе у износу од 1.000,00 рсд дневно по соби.
У цену нису урачунате боравишна такса у износу од 90,00 РСД по особи дневно и осигурање у износу од 5,00 рсд по особи дневно.
Цене су изражене у рсд са применом од 01.10.2019. године.
Могућност плаћања платним картицама:ВИСА, ДИНА, МАСТЕР, МАЕСТРО и картицама Поштанске штедионице.
Информације и резервације: 025 / 772 – 311 или резервације@бања-јунаковиц.рс


The post ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ У БАЊИ ЈУНАКОВИЋ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.