БИЦИКЛИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ У АПАТИНУ! БУДИТЕ ДЕО ПРОМО ВОЖЊЕ ДО „МАРИНЕ“

Izvor: Radio Dunav, 16.Okt.2019, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

БИЦИКЛИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ У АПАТИНУ! БУДИТЕ ДЕО ПРОМО ВОЖЊЕ ДО „МАРИНЕ“

У оквиру реализације пројекта „Бициклистичка рута Европски Амазон“ који суфинансира Европска унија, у Апатину ће 19. октобра 2019. године бити организована вожња бициклима, у којој могу учествовати сви заинтересовани грађани наше општине. Циљ манифестације је јачање прекограничних >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << контаката, промоција бициклизма и упознавање Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“.
Регистрација учесника бициклистичког фестивала у Апатину ће почети од 9,45 часова у центару града (код чесме), након чега ће бициклисти кренути у промотивну вожњу.

Полазак бициклистичког каравана заказан је за 10 сати из улице Српских Владара, затим ће се возити улицом Петра Драпшина и Кружним насипом, а након кратког задржавања на бенту испред Православног Храма, вожња ће се наставити улицама Иве Лоле Рибара, Рибарском, Миће Радаковића, Омладинским путем и Дунавском обалом до градске плаже. После паузе на Мотелу, поворка бициклиста ће се провозати до апатинске „Марине“, где ће бити одржане промотивне активности. За учеснике манифестације биће одржана кратка презентација о Специјалном резервату природе “Горње Подунавље”, врстама риба у Дунаву и пројекту “Amazon of Europe Bike Trail”, а за све учеснике обезбеђено је освежење.
Повратак у центар града предвиђен је за 15,30 часова, а организатори позивају све љубитеље двоточкаша и природе, да својим присуством увеличају догађај.
Међународни бициклистички фестивал „Европски Амазон“ се одржава од августа до октобра 2019. године на подручју првог петодржавног UNESCO резервата биосфере Мура-Драва-Дунав, кроз једанаест бициклистичких догађаја у Аустрији, Словенији, Мађарској, Хрватској и Србији.
Пројекат „Бициклистичка рута Европски Амазон“ суфинансира се у оквиру Дунавског Транснационалног програма Европске уније (ЕРДФ и ИПА фондови). Реализација пројекта је почела 1. јуна 2018. године и траје до 31. маја 2021. године. Укупна вредност пројекта је 3,176,000.00 евра, подељених између 15 партнера.
The post БИЦИКЛИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ У АПАТИНУ! БУДИТЕ ДЕО ПРОМО ВОЖЊЕ ДО „МАРИНЕ“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.