Izvor: Radio Dunav, 11.Okt.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЗБОГ ПРЕКОМЕРНОГ ИЗЛОВА СОМА НА ДУНАВУ КОД АПАТИНА, ОБАВЉЕНА ВАНРЕДНА КОНТРОЛА РИБАРСКОГ ПОДРУЧЈА „ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ“

Рибочуварска служба Јавног предузећа „Војводинашуме“ је на апел Уједињених риболоваца Србије, као и већине риболоваца у Србији, реаговала на енорман излов сома на Дунаву код Богојева и Апатина последњих дана и организовала ванредну контролу Рибарског подручја „Горње Подунавље“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Фокус ванредне акције рибочуварске службе било је целокупно рибарско подручје, са акцентом на посебна станишта риба око Богојева, Апатина и Бездана.
У ванредној контроли је учествовало 15 запослених из Сектора за ловство, рибарство и угоститељство са пет чамаца. Два чамца су контролисала терене око и узводно од Богојева, два око и низводно од Апатина, док је један контролисао терене код Бездана.
Ванредне акције ће се наставити и наредних дана, а посебно ће бити интензивиране у периоду од 01. децембра 2019. године до 01. марта 2020. године на местима где риба зимује, у циљу спречавања пецања на недозвољен начин, односно лова рибе потезањем, односно качењем удицом за тело – грабуљањем. У циљу побољшања рада рибочуварске службе и борбе против илегалних активности на нашим рибарским подручјима, у шта свакако спада и прекомерни излов свих врста риба недозвољеним средствима и начинима пецања, ЈП „Војводинашуме“ ће следеће године увести и термовизијске камере за ноћно осматрање.
The post ЗБОГ ПРЕКОМЕРНОГ ИЗЛОВА СОМА НА ДУНАВУ КОД АПАТИНА, ОБАВЉЕНА ВАНРЕДНА КОНТРОЛА РИБАРСКОГ ПОДРУЧЈА „ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.