ЧЛАНОВИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ АПАТИН

Izvor: Radio Dunav, 09.Okt.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЧЛАНОВИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ АПАТИН

Чланови Ученичког парламента ОШ „Жарко Зрењанин“ данас су у пратњи наставника, а у оквиру Дечје недеље посетили скупштину општине Апатин. Током једночасовног боравка у згради општине, са ученицима су разговарали потпредседница Дубравка Kораћ и начелник општинске управе >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Мане Шкорић. Они су упознали ученике са радом локалне самоуправе, функционисањем извршне власти и локалне скупштине, након чега су одговарали на питања основаца и разговарали о темама која их највише занимају.
На питања која су се односила на комуналне проблеме града, расвете, буџета, општински челници ученицима су појаснили на који начин разни захтеви улазе у процедуру, како би о њима расправљали чланови општинског већа или одборници у скупштини.
На састанку су се могли чути подаци колико средстава из буџета општине Апатин се улаже у школство, а на ученичко питање везано за улагање у зграду ОШ „Жарко Зрењанин“, потпредседница Дубравка Kораћ је представила идејни пројекат реконструкције и опремања школске зграде који заједнички реализују општина Апатин и Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије у који ће бити уложено преко три милиона евра.
Млади парламентарци нису крили одушевљење приказаним, а на крају разговора општински челници су изразили спремност да убудуће помогну рад ове организације.
The post ЧЛАНОВИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.