ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА СМЕРОВА ПРЕД УПИС У АПАТИНСКУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ

Izvor: Radio Dunav, 14.Jun.2023, 13:53

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА СМЕРОВА ПРЕД УПИС У АПАТИНСКУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ

Музичка школа “Стеван Христић” из Апатина је данас организовала промоцију својих смерова, пред упис који ће почети за десетак дана. Деца су у дворишту ове образовне установе имала прилику да се упознају са професорима, али и да пробају да свирају неки од инструмената који >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << им се највише допада.
Нандор Колесар, професор кларинета и саксофона у апатинској Музичкој школи је позвао родитеље да разговарају са децом о овој школи, а потом да дођу и упишу своје малишане на један од смерова.
-Ово је већ трећа година како организујемо овакве промоције, да би деца могла да виде које смерове имамо. Упис почиње за десетак дана, када на овој манифестацији видимо колико има заинтересованих. Промоције организујемо управо због тога да би родитељи довели своју децу и најавили нам да би желели да њихови малишани почну да похађају Музичку школу. Поред воље детета, најбитнији је пристанак родитеља, јер без њихове подршке ми у школи не можемо да радимо. Од ове године школовање на сваком предмету траје шест година, а до сада је то било четири. Из тог разлога родитељи треба да усмере дете који инструмент да упише, у складу са својим могућностима. Ове године можемо да примимо 38 ученика, тако да родитељи слободно могу да дођу код нас у наредним данима, како би се око свега догодоврили. Деца могу да упишу клавир, хармонику, гитару, флауту, трубу, кларинет, саксофон тромбон, бубњеве, ксилофон и друге удараљке, као и тамбурицу у нашој испостави у Сонти. Нажалост, виолину немамо јер није било довољно заинтересованих у претходним годинама, па професор из Новог Сада није желео да долази, објаснио је Колесар.
Деца су данас највише интересовања показала за бубњеве, а доста њих је било и на штанду клавијатура.
The post ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА СМЕРОВА ПРЕД УПИС У АПАТИНСКУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.