ТРЕЋА СУНЧАНА ЈЕСЕН У АПАТИНУ (ФОТО)

Izvor: Radio Dunav, 21.Sep.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ТРЕЋА СУНЧАНА ЈЕСЕН У АПАТИНУ (ФОТО)

У организацији Туристичке организације општине Апатин, удружења жена „Апатинске вредне руке“ и љубитеља природе „Франц Шпајзер“ у Апатину се данас трећу годину заредом одржава манифестација ,,Сунчана јесен“. Као и ранијих година Апатинцима и њиховим гостима приређен је >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << богат културни и забавни програм.
Манифестацију су својим наступом отвориле Aпатинске мажореткиње, oдржано је такмичење у прављењу букета и других цветних аранжмана након којег су награђени најкреативнији учесници.
Најбројнији посетиоци фестивала били су ученици нижих разреда Основне школе Жарко Зрењанин који су учествовали у креативним радионицама, за које је овај део манифестације био и намењен.
– Све школе у Војводини имају обавезу по календару рада да 21. септембар обележе као радну ненаставну суботу и то се поклопило са овом градском манифестацијом у којој смо активно узели учешће са ученицима нижих разреда, док су старија деца, од петог до осмог разреда са професорима физичког васпитања организовала спортска такмичења у фудбалу, кошарци и одбојци, објашњава директорка Основне школе Жарко Зрењанин, Сања Шијан, која је са учитељима и наставницима пратила децу током фестивала.
Посетиоци су могли да купе мед и пчелиње производе, цвеће, али и производе старих заната.
-Kао и прошле године овај фестивал представља културно, туристичко- привредну манифестацију у склопу које се одржава изложбени део у којем учествује 11 излагача, и „Чаробни свет маште“ део програма у којем се сви заинтересовани такмиче са експонатима сачињеним од природних материјала. Деца су се такође прикључила фестивалу и они данас праве радове у знаку јесени, од природних материјала, кестења, разног лишћа и семенки. Да покажу шта умеју, каже Власта Миленковић , представница удружење љубитеља природе „Франц Шпајзер“.
Удружење „Апатинске вредне руке“ организовало је бројна интересантна такмичења а својим наступима публику су забављали тамбурашки оркестар „Дунавски бисери“, Културно-уметничка друштва и аниматори „Дуле и Миле“ .
The post ТРЕЋА СУНЧАНА ЈЕСЕН У АПАТИНУ (ФОТО) appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.