Izvor: Radio Dunav, 16.Sep.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

СМАЊЕНА НАКНАДА ЗА КОРИШЋЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА

Одборници Скупштине општине Апатин на последњој 33. седници усвојили су одлуку о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Апатин која би требало да донесе олакшице власницима гаража али и угоститељском сектору, посебно онима који током летње сезоне на јавним >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << површинама испред својих објеката постављају летње баште.
Одлука о накнадама за коришћење јавних површина у најкраћем предвиђа да угоститељи за постављање башти током летње сезоне која траје од 1. априла до 30.септембра закуп јавне површине на дневном нивоу плаћају 8 динара по квадратном метру у првој зони, 6 динара у другој зони, 5 динара у трећој и 3 динара за четврту зону.
Новом одлуком ове накнаде се умањују за 50 одсто током зимске сезоне која почиње 1. октобра и траје до 31. марта. Уколико у овом периоду угоститељ уклони инвентар са јавне површине и о томе обавести одељење за комуналне послове, како би изашло на терен и сачинило записник, ослобађа се накнаде за закуп јавне површине.
Захваљујући новој одлуци о накнадама за коришћење јавних површина умањена је и цена закупа за гараже и помоћне објекте, па ће тако власници ових објеката за прву зону убудуће плаћати један динар по квадратном метру, 0,90 динара у другој, 0,80 динара у трећој и 0,70 динара у четвртој зони.
The post СМАЊЕНА НАКНАДА ЗА КОРИШЋЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.