УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА

Izvor: Radio Dunav, 11.Sep.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА

Као што је било и најављено, претходних неколико данa у свим Mесним заједницама на територији општине Апатин, за чланове Савета месне заједнице и све заинтересоване грађане су одржане презентације програма „Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2019-2023“.
Програм су презентовали чланови Радне групе за спровођење овог Акционог плана – Гордана Кораћ и Бранислава Бешир. Оне су укратко информисале грађане да је усвојен Акциони план, као и да се грађанима даје могућност да одлучују на шта ће се трошити средства од пореза на имовину.
У складу са тим, у наредном периоду ће грађанима бити понуђено да путем анкета предложе пројекте који ће бити финансирани у њиховој Месној заједници, а након тога ће имати могућност да гласају за пројекте који су имали највећи број предлога.
Презентацији у ромском насељу је присуствовао и начелник општинске управе Мане Шкорић, који је и координатор целог пројекта за општину Апатин.
Одзив грађана није био велик, а највећа заинтересованост је била у Купусини и Свилојеву, док је најмањи одзив грађана био у Апатину.
The post УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.