Izvor: Radio Dunav, 26.Avg.2019, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА

На 54. седници Општинског Већа, усвојен је Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину у општини Апатин у периоду 2019-2023. година 
Општина Апатин учествује у Програму Општински економски развој >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << у Србији фаза 2. –„Реформа пореза на имовину“ који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC)  у сарадњи са Министатством државне управе и локалне самоуправе и  Министарства финансија, а спроводи HELVETAS SRB.
Програм се подржава у циљу повећања сопствених прихода који су од значаја за модернизацију јавних услуга грађанима и привреди и он тежи да унапреди квалитет живота, услуга и управљања за што већи број грађана.
Посебан акценат се ставља на јачање одговорности локалне власти и грађана као пореских обвезника на начин да се кроз програмске активности подстиче побољшање дијалога с грађанима, а ради доношења одлука о коришћењу прихода од пореза на имовину које одговарају потребама грађана (начело добре управе). 
Једна од програмских активности је израда Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину, а чији је основни циљ унапређење процеса консултовања и учешћа грађана.
Акциони план се састоји од три дела:
Део 1: Активности које локална самоуправа спроводи како би консултовала и укључила  грађане у процес доношења одлука;
Део 2: Партиципација грађана – један од стубова развијене локалне заједнице;
Део 3: План активности на спровођењу специфичних циљева са дефинисаним активностима, носиоцима активности, партнерима, временском оквиру, изворима финансирања и индикатором учинка. 
Увид у текст акционог плана можете извршити на званичној интернет презентацији општине Апатин www.soapatin.org у рубрици Документи – Локални акциони планови или у посебном одељку на који Вас води банер са насловне стране сајта општине Апатин.
The post УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.