Izvor: Radio Dunav, 26.Jul.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

СКУЛПТУРЕ И ДУБОРЕЗИ АПАТИНЦА ДРГАНА ДРАЖИЋА У ГАЛЕРИЈИ „МЕАНДЕР“

Самостална аматерска изложба скулптура и дубореза Драгана Дражића биће постављена у апатинској галерији „Меандер“ од 2. до 15. августа 2019. године.
Драган Дражић је рођен 1970. године у Апатину, где и данас живи и ради. Завршио је средњу Машинску школу, а аматерски се бави уметничким >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << радом од 2007. године, пре свега дуборезом. Учествовао је на више групних изложби у Апатину и међуопштинских у Кули. У Апатину је 2015. године имао самосталну изложбу, а 2018. године је са радом „Путеви и стрампутице“ освојио треће место на покрајинском такмичењу у Сремској Митровици.
Изложба обухвата углавном новије радове из периода од 2015. до 2019. године и неколико ранијих радова (скулптура и дубореза мањег формата). Тематика која доминира је религиозна, па чак и у радовима који на први поглед не показују религиозни садржај.
The post СКУЛПТУРЕ И ДУБОРЕЗИ АПАТИНЦА ДРГАНА ДРАЖИЋА У ГАЛЕРИЈИ „МЕАНДЕР“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.