Izvor: Radio Dunav, 19.Jul.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ИЗ МОГ УГЛА – БЕСМИСЛЕНЕ ОДЛУКЕ, ПРИОРИТЕТИ, БИЦИКЛИСТИ

БЕСМИСЛЕНЕ ОДЛУКЕ
Једно друштво је на пијачни дан, седећи у кафићу, избројало да је у року три минута, кроз затворену зону дела улице Душка Трифуновића, упркос постављеној рампи забране, прошло чак 17 аута. Нико се од возача није држао забране саобраћаја, те ово друштво предлаже >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << полицији, да уклони ове рампе које се постављају пијачним четвртком и недељом, јер се ионако не поштују.
Осим тога предлажу да се скину и собраћајни знаци у Главној улици, јер кажу, ту чак и у шпицу, преподнева и поподнева, када родитељи изводе децу на на разне забавне играчке и љуљашке, нон-стоп возе се доставна возила, која угрожавају малишане који трчкарају са једне на другу страну ове улице. Они наводе пример суседног Сомбора, али и других градова који имају ову врсту пешачких зона у центру, где се сва возила чак и доставна, крећу у строго одређеном времену, за које се сматра да је погодоно за доставу и снабдевање пекара, апотека, кафића и свих продавница које се ту налазе. Овим временским ограничењем и полицији не би биле везане руке да они који не поштују прописе може да кажњава.
Авај, како чујем, постоји општинска одлука, из ко зна које године, којом се кретање доставних возила временски не ограничава! Као да се она не може мењати, већ једном кад је донесена траје вечно, па макар се уочило из праксе да није добра.
ПРИОРИТЕТИ
Такође постоји још једна општинска одлука из давних дана која заслужује преиспитивање. Наиме, по тој некад општинској одлуци, која датира од пре више деценија, постоји списак улица, у којима комуналци редовно шишају траву, о трошку ЈКП „Наш дом“, односно наших пара. Овај списак приоритетних улица је више него занимљив. Те тако то су улице Петра Драпшина, Огњена Прице, Милоша Обилића, Сомборска… По чему су оне приоритет и који су критерији били приликом овог одлучивања нико не може да објасни. Али одлука стоји зацементирана и нико је не разматра зато што је једном давно донешена па се сматра да је она вечна.
Мој пријатељ предлаже да кад се већ трава коси у тим улицама, било би згодно да у њима комуналци чисте и снег са тротоара. Тиме би услуга била комплетирана.
БИЦИКЛИСТИ
Овог лета појачан је прилив туриста који бициклима путују по Србији па тако и Апатину. Осим табли са упуствима намењим управо њима, а постављеним страним донацијама, Апатин им не пружа баш ниједну услугу. Бициклистичка стаза се деценијама нигде нова није изградила, а стара, као у улици Димитрија Туцовића, је потпуно неупотребљива и никад санирана.
Дочим, многи градови, не само у развијеној Европи, већ и у Србији, све више улажу у изградњу бициклистичких стаза. Како је циклотуризам све популарнији, а ми као развијамо туризам, требало би бар једном у години дана, направити деоницу бициклистичке стазе, на местима где се ови туристи крећу. А признаћете ова инвестиција и није тако скупа, колико неке реконструисане улице које служе само локалном становништву за саобраћај и лепоту погледа.
С.П.Ш
The post ИЗ МОГ УГЛА – БЕСМИСЛЕНЕ ОДЛУКЕ, ПРИОРИТЕТИ, БИЦИКЛИСТИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.