НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ ОД ПЕВЦА СКУВАО ДУШАН ВИЧИЋ ИЗ ОЏАКА

Izvor: Radio Dunav, 21.Maj.2023, 13:58

НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ ОД ПЕВЦА СКУВАО ДУШАН ВИЧИЋ ИЗ ОЏАКА

Такмичење у кувању паприкаша од певца које је јуче одржано на излетишту Арка поред Апатина, привукло је пажњу великог броја такмичара али и посетилаца из региона. Ова манифестација је успешно организована у прелепом природном амбијенту језера и излетишта Арка, пружајући такмичарима >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и гостима јединствено искуство.
Укупно 21 такмичарска екипа се надметала у припреми традиционалног паприкаша од певца. Овај специјалитет, који је карактеристичан за регион, привукао је љубитеље добре хране, а међу учесницима су се нашли и гости из иностранства, што је такмичењу дало међународни карактер.
Након пажљивог дегустирања и оцењивања паприкаша од стране стручног жирија, проглашени су најуспешнији кувари. На првом месту, са златним медаљом, нашао се Душан Вичић из Оџака, чије мајсторство и укус паприкаша нису оставили никога равнодушним. Друго место и сребрну медаљу освојио је Жељко Бараћ из Апатине, док је бронзану медаљу заслужио тим “Бокијеви следбеници”, такође из Апатина.
Поред награђених, жири је истакао и заслужене похвале за изванредне кулинарске вештине Радета Тривановића, Николе Милетића и Александра Штиковца. Њихови паприкаши су одушевили жири, али су се на крају ипак нашли тик испод победничког постоља.
За све госте и такмичаре, организован је и богат забавни програм који је употпунио атмосферу овог гастрономског догађаја. Посетиоци су могли да уживају у музици, играма и другим активностима које су биле организоване током дана.
Организатори су најавили да ће и убудуће наставити да промовишу кулинарство и традиционалне рецепте региона и позвали грађане да сваког викенда посете језеро Арка и уживају у друштву породице и пријатеља.
The post НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ ОД ПЕВЦА СКУВАО ДУШАН ВИЧИЋ ИЗ ОЏАКА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.