Izvor: Radio Dunav, 19.Maj.2023, 20:17

ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА “КТЈ” ТРКАЧЕ?

Хуманитарни тркачи из клуба “Ко те јури” (КТЈ) удружили су се како би се прикупили новац за помоћ оболелим суграђанима. Након успешне кампање у јануару, када су сакупили пола милиона динара за девојчицу Ирис Станојевић, ова инспиративна екипа сада је посвећена помоћи дечаку >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Данилу Балаћу из Апатине.
КТЈ Челенџ је хуманитарни изазов који укључује 150 тркача из целе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Ови тркачи су подељени у шест тимова, а сваки тим има свог капитена који их мотивише и предводи. Трке су почеле 1. маја, а тркачи тренирају, такмиче се у атлетским или планинским дисциплинама како би прикупили километар. Најуспешнији тим на крају месеца ће истрчати највише километара, а сваки километар се “продаје” како би се прикупио новац за Данила Балаћа. На пример, ако тим истрчи 7000 километара, новчани приход би био 70.000 динара.
КТЈ Челенџ траје 31 дан, а циљ није само прикупити новац, већ и превазићи сопствене границе и изградити нова пријатељства. Ова инспиративна иницијатива показује да се спортисти, који су страствени према спорту, могу удружити како би помогли другима.
Након успеха јануарског и великог изазова, планиран је још један изазов који ће се одржати у септембру. Између изазова постоји време за одмор, али циљ је да се ове године одрже укупно три хуманитарна КТЈ изазова.
Сви који желе да се прикључе донацијама могу учинити путем СМС порука “Буди Хуман” или директних уплата на рачун. На крају такмичења, километри најбољег тима ће се помножити са бројем 10, а новчани износ ће бити уплаћен на рачун детета. У мају, КТЈ екипе трче за дечака Данила Балаћа, коме су дијагностиковане епилепсија и аутизам. Ове дијагнозе успоравају његов даљи развој и опоравак.
Да бисте подржали Данила Балаћа, можете послати СМС са текстом „1364“ на број 3030 или извршити директну уплату на динарски рачун: 160-6000001468232-26 или девизни рачун: 160-6000001468390-37.
КТЈ екипа позива све људе добре воље да се придруже овом хуманитарном изазову.
The post ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА “КТЈ” ТРКАЧЕ? appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.