САЊА МАЛЕШ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У ШВЕДСКОЈ

Izvor: Radio Dunav, 27.Maj.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

САЊА МАЛЕШ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У ШВЕДСКОЈ

Млада апатинска одбојкашица Сања Малеш, доскорашња капитенка Одбојкашког клуба „Апатин“, наступиће за репрезентацију Србије на Европском првенству 2019 у Beach Volleyu, за сениоре и сениорке до 20 година. Захваљујући одличном наступу у матичном клубу и фантастичној статистици у првенству, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Сања се нашла у најужем избору, па ће са Теодором Јолдић из Новог Сада наредног месеца у Гетебoргу заиграти у националном дресу. Сања је до сада наступала за национални тим у кадетској селекцији где је направила велики успех, а ово је прилика да то и настави у одбојци на песку.
Европско првенство у „Beach Volleyu“ 2019 се одржава у Шведској од 26. до 30. јуна, у највећем затвореном центру на свету за одбојку на песку.
Системом такмичења 32 мушке и 32 женске репрезентације су сврстане у по 8 група.
У такмичењу по групама игра се по систему свако са сваким. Свака од четири репрезентације из сваке групе одиграће по 3 утакмице у групи. Пласман у наставак такмичења избориће по 3 екипе из сваке групе.
Победници свих осам група ће изборити директан пласман у 2. коло разигравања за пласман у полуфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе играти мечеве за пролазак у другу фазу такмичења.
Након утакмица 3. кола,уследиће и полуфинални мечеви који су на програму 29 јуна, док ће се 30 јуна одиграти утакмице за треће место и финале Европског првенства 2019.
Иако је раније био домаћин великог броја значајних турнира у овом спорту град Гетеборг ће по први пут бити домаћин Европског првенства у Beach Volleyu.
Одбојка на песку, популарни Beach Volley један је од најгледанијих спортова на Олимпијским играма, поготово женски турнири.
Одбојка као спорт на Олимпијским играма, када су у питању екипни спортови може да донесе највише медаља некој држави, укупно 6 рачунајући beach volley и дворанску одбојку у мушкој и женској конкуренцији заједно.
The post САЊА МАЛЕШ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У ШВЕДСКОЈ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.