Izvor: Radio Dunav, 20.Apr.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

КАТОЛИЧКИ ВЕРНИЦИ ПРОСЛАВЉАЈУ УСКРС

Хришћански верници који време рачунају по Грегоријанском календару прослављају Ускрс, највећи и најстарији хришћански празник који се слави у спомен на Христово ускрснуће, његову победу над смрћу и над грехом.
Грађанима апатинске општине који славе Ускрс, поруку је упутио >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << апатински жупник и наддекан подунавски, Јакоб Фајфер.
-Ускрс је! Кад би нас неко питао шта то значи, да ли би смо знали одговорити? Осим тога да кажемо да је Исус Христос ускрснуо… Јесте одговор би био тачан, међутим у питању је истина да је Исус ускрснуо, истина коју људи на један начин не прихватају јер Исус је рекао за себе, ја сам пут, истина и живот. Сви ми данас живимо у свету у коме, нажалост, има толико истина колико људи. Човек мисли да је његова истина, истина. Не, истина је божја, или боље речено истина је Бог. Дакле, нема друге истине и ако човек не прихвати Бога значи да не прихвата ни праву истину него сам себи прави истину онако како њему одговара и зато смо ту браћо и сестре где се сада налазимо.
Свет је у хаосу, допустите ми рећи, у једном лудилу, али то је већ констатовао умировљени папа Бенедикт 16. који је рекао кад човек не признаје Бога, он не признаје ни човека. И то је истина. Бог је створио човека за истину, за љубав и за радост, и то је Ускрс. Ево са ово мало речи желим свима који сада прославаљају Ускрс да га славе у истини, и да се не стидимо да славимо истину као Ускрс тј Исуса Христа као нашег јединога спаситеља. Јер ако не будуемо чврсти у тој вери онда ће бити још већи хаос у овом свету и на један начин ће зло превагнути као што се сад чини да јесте, међутим не требамо се бојати ако верује Исусу Христу који рече „Ја сам победио зло“. Дакле ако живм с богом и имам поверења у Исуса онда ћу и ја победити зло. 
Ето са тим речима желим вам срећан Ускрс!, поручио је Јакоб Фајфер.
The post КАТОЛИЧКИ ВЕРНИЦИ ПРОСЛАВЉАЈУ УСКРС appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.