Izvor: Radio Dunav, 27.Apr.2023, 08:45

ЛАРВИЦИДНИМ ТРЕТМАНОМ „ЦИКЛОНИЗАЦИЈА“ ЗАПОЧИЊЕ ОВОГОДИШЊУ АКЦИЈУ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА ГРАЂАНА ОД КОМАРАЦА

Прве овогодишње третманe у оквиру систематске акције заштите здравља грађана од комараца, новосадска „Циклонизација“ извешће данас и сутра, односно 27. и 28. априла 2023. године. Реч је о координираним биолошким третманима против ларви комараца, који ће из ваздуха бити изведени >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << на изливима Дунава, Тисе и Бегеја.
-Ларвицидни третмани ће бити изведени из авиона са сувим БТИ гранулама, а на основу резултата мониторнга спроведеног поретходних дана. Данас ће бити обухваћени изливи Дунава на територији Новог Сада, Беочина, Сомбора и Апатина, док ће на територији Титела бити обухваћени изливи Дунава и Тисе. За сутра су планирани третмани на изливима Дунава на територији Бача, изливима Тисе и Бегеја на териториоји Зрењанина и изливима Тисе на територији Сенте, Чоке, Кањиже и Новог Кнежевца, објашњава Дарио Аћимовић, менаџер за односе са јавношћу „Циклонизације“.
Како наводе из овог предузећа, БТИ је високо селективни биоцидни производ који делује само на ларве комараца и не утиче на друге организме, а у случају неадекватног времена, третмани ће бити изведени у првом следећем термину са повољним метео условима.
Систематску акцију заштите здравља грађана од комараца, коју „Циклонизација“ спроводи у сарадњиу са Градом Новим Садом и другим локалним управама у Војводини, чине: мониторинг ларви и одраслих комараца, биолошки и хемијски третмани против ларви комараца са земље, воде и из ваздуха, као и третмани против одраслих форми комараца са земље, са воде и из ваздуха. Уз сталну контролу успешности свих врста третмана. Систематска акција траје од пролећа до јесени, а третмани се изводе када мониторинг покаже повећану бројност комараца.
The post ЛАРВИЦИДНИМ ТРЕТМАНОМ „ЦИКЛОНИЗАЦИЈА“ ЗАПОЧИЊЕ ОВОГОДИШЊУ АКЦИЈУ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА ГРАЂАНА ОД КОМАРАЦА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.