Izvor: Radio Dunav, 15.Apr.2023, 12:47

ПРАВОСЛАВНИ ВЕРНИЦИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ВЕЛИКУ СУБОТУ

Православна црква и верници обележавају данас други дан хришћанске жалости, Велику суботу. То је дан који је Христос провео у Хаду па га верници обележавају у молитви и тишини.
На тај последњи дан Недеље страдања и смрти верници целивају плаштаницу на Христовом гробу која >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << се на Велики петак свечано износи пред православне олтаре и крајем дана у суботу, пред славље Васкрсења, уз посебан ритуал опхода око цркве уноси у олтар. Поноћном Васкршњом литургијом завршавају се дани жалости и почиње празник Васкрсења. Почетак васкршњег славља оглашава се звонима на православним храмовима која први пут звоне после дана жалости.
У апатинском храму Сабор светих апостола Вааскршње јутрење ће почети у поноћ, док ће света литургија на Васкрс бити служена од 7 сати.
The post ПРАВОСЛАВНИ ВЕРНИЦИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ВЕЛИКУ СУБОТУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.