Izvor: Radio Dunav, 13.Apr.2023, 08:16

ПРАВОСЛАВНИ ВЕРНИЦИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК

Православни верници данас обележавају Велики четвртак. Ово је један од најзначајнијих дана у току “Страсне седмице”, пред Васкрс, када је установљена Света тајна причешћа. Празновање великог четвртка у свим храмовима Српске православне цркве почиње литургијом Светог Василија >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Великог која се служи десет пута годишње. У црквама се од великог четвртка до Васкрса не оглашавају звона, јер су она знак радости, а богослужења се најављују дрвеним клепалима.
На Велики четвртак у апатинском храму Сабор светих апостола од 18 часова ће бити служено Велико Бденије са читањем 12 Јеванђеља. Сутра, на Велики петак у осам часова ће почети Царски часови, од 18 Вечерње са изношењем Плаштанице, а од 18,45 ће бити служен Плач Мајке Божије и у наставку Бденије (Опело Христово).
The post ПРАВОСЛАВНИ ВЕРНИЦИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.