ИЗЛОЖБА РИНЕ ВУКОБРАТОВИЋ У ПЕТАК У ГАЛЕРИЈИ

Izvor: Radio Dunav, 04.Feb.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ИЗЛОЖБА РИНЕ ВУКОБРАТОВИЋ У ПЕТАК У ГАЛЕРИЈИ

У петак 8. фебруара са почетком од 19 сати у галерији „Меандер“ биће отворена изложба Рине Вукобратовић под називом „Траг особеног света“. Поставка ће трајати до 21. фебурара.
На изложби „Фотографија је део особеног света“ публика ће бити у прилици да види фотографије >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << из две серије „Деца отргнута из реалности“ и „Другачији свет“. Обе серије фотографија имају слично полазиште и основни мотив истраживања је породични албум. Основа свих мојих радова је стварање и снимање макета. Свакој фотографији претходи врло прецизна предвизуелизација сцене, затим њено стварање, осветљавање и на крају снимање и развијање филма. Моје фотографије се више обраћају емоцијама него интелекту. Оне нас у исто време враћају у прошлост, јер су рађене аналогном техником и зато што фигуре са фотографија припадају прошлости, али су такође и градитељке новог замишљеног света. Оне настају у стварном свету, користећи се реалним реквизитима, али граде један имагинарни свет. Креирам нове просторе, нов утисак који можда посматрач не би стекао гледајући фотографију са које је фигура исечена. Стварам сопствене успомене, један породични албум мало другачији који више приказује на симболичан начин атмосферу нас као породице уместо да приказује где смо били и шта смо радили. Јер фотографија није стварност већ само један њен исечак, оплемењен сопственом визијом. Фотографија је део особеног света.
The post ИЗЛОЖБА РИНЕ ВУКОБРАТОВИЋ У ПЕТАК У ГАЛЕРИЈИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.