Izvor: Radio Dunav, 19.Dec.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СЦЕНСКИ ПРИКАЗ „ГОЛГОТА И ВАСКРС СРБИЈЕ“ У СУБОТУ У АПАТИНУ

У Великој сали Културног центра Апатин, у субота, 22.12.2018. године од 19 часова биће представљен мултимедијални сценски приказ “Голгота и васкрс Србије„.
Навршио се читав један век „од како је шајкача надвисила шлем, а опанак прегазио туђинску чизму“. У поводу обележавања >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << 100 ГОДИНА ПРИМИРЈА, 100 ГОДИНА ПРОБОЈА СОЛУНСКОГ, ФРОНТА као и 100 ГОДИНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ, велики број значајних уметника који се континуирано бави представљањем српске културе у земљи и региону, приказаће Академски уметнички програм “Голгота и васкрс Србије„ ког изводе неки од најзначајнијих српских драмских, музичких и балетских уметника и то управо из редова оних који су својим делом и ангажовањем афирмисали баш овај период српске историје:
Драмски уметници: Тихомир Арсић, Лепомир Ивковић, Иван Исаиловић, Слободан Ћустић, Ивана Жигон, Весна Станковић
Балетски прваци: Денис Касаткин, Јелена Арсић, Наташа Стојановић,
Оперски певачи: Катарина Божић, Оливер Њего, Жељко Стјепановић
Уз фрагменте из документарних филмова „Ој Србији мила мати“ и „Вјечнаја памјат“.
The post МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СЦЕНСКИ ПРИКАЗ „ГОЛГОТА И ВАСКРС СРБИЈЕ“ У СУБОТУ У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.